Start Rezepte Spaghetti auf thailändische Art

Die Spaghetti nach thailändischer Art nennen sich Pad Khi Mao (สปาเก็ตตี้ ผัดขี้เมา) und gehören zur Kategorie der Fusion Cuisine. Sprich: die Spaghetti entstammen der westlichen Welt und die restlichen Zutaten der asiatischen, hier Thailand. Wörtlich übersetzt bedeutet das Gericht gebratener Säufer (oder Alki). Das Gericht enthält zwar absolut keinen Alkohol, ist wohl aber das Zufallsprodukt eines Mannes, der sich sturzbetrunken ein Gericht aus allen noch verfügbaren Zutaten zusammenstellte. Auf jeden Fall ist das Ergebnis überzeugend und in Thailand ein absolut beliebtes, aber auch sehr scharfes Nudelgericht, was meist mit Meeresfrüchten zubereitet wird.

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ALBERT CAMUS

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Spaghetti Pad Khi Mao

REZEPT DRUCKEN
Personen: 4 Vorbereitung: Kochzeit:
Nährwert 200 Kalorien 20 grams Fett
Bewertung 5.0/5
( 1 Stimmabgabe )

ZUTATEN

  • 1 pound small pasta shells or elbow macaroni
  • 2 tablespoons plus 1 teaspoon extra-virgin olive oil
  • 5 garlic cloves, thinly sliced
  • One 10-ounce package frozen peas
  • 1/4 pound thinly sliced country ham or prosciutto, coarsely chopped
  • 1 1/4 cups heavy cream
  • 1 cup chicken stock or low-sodium broth
  • 1/4 cup freshly grated Parmesan cheese
  • 1/3 cup chopped dill
  • Salt and freshly ground pepper

ZUBEREITUNG

  1. In a large pot of boiling salted water, cook the pasta shells until al dente. Drain the shells, return them to the pot and toss with 1 teaspoon of the olive oil to prevent sticking.
  2. Meanwhile, in a large skillet, heat the remaining 2 tablespoons of olive oil. Add the garlic and cook over moderate heat until golden, about 4 minutes. Add the peas and ham and cook until the peas are hot and the ham is lightly browned, about 5 minutes. Add the cream and stock and simmer over moderate heat until slightly thickened, about 5 minutes.
  3. Stir the cream sauce into the shells. Add the Parmesan and dill and season with salt and pepper. Serve in bowls.

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3 Kommentare

Sonia 07.07.2017 - 09:46

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